描述
描述
139-2215-8003
24小时服务热线:

这个建筑师直接把博物馆设计成了水上潜艇的样子!

浏览: 时间:2021-03-14

这个建筑师直接把博物馆设计成了水上潜艇的样子!

2017-07-12 19128 Views iarch001
建筑, 文化建筑, 博物馆, 韩国, 首尔, 2017, leonidas papalampropoulos, 螺旋式
查看相册 View Gallery
leonidas papalampropoulos提议为首尔的河滨设计一个螺旋建筑 leonidas papalampropoulos' proposal for seoul's riverfront draws upon a spiral shape 由专筑网李旭辰,韩平编译 leonidas papalampropoulos建议在首尔河滨设计一个虚构的潜艇作为河滨博物馆。这个新颖的城市设计战略重塑了公共领域,以加强河流与城市之间的空间联系。该建筑由一个螺旋向下的景观平台组成,整体形成具有流动性的建筑造型。 leonidas papalampropoulos’ proposal for seoul’s riverfront draws upon upon the idea of a fictional submarine. this new urban strategy reshapes the public realm in order to reinforce the spatial connectivity between the river and the city. the structure consists of a viewing platform which circles down the construction to from a fluid spiral shape. 该项目用螺旋形式将河流与城市之间的公共运动的空间连接;同时也有一个将城市街道网络延伸到河岸的建筑长廊。螺旋线成为衔接过程的几何形式,将诸如街道,长廊,露台,观景台,码头和码头之类的各种城市元素融合在一起,以创造出一种流畅的建筑形态。 the project derives its spiral form from the spatial manifestation of public movement between the river and the city; an architectural promenade that extends the city’s street network into the river bank. the spire becomes the geometric representation of a hybridization process where diverse urban elements, such as the street, the promenade, the terrace, the viewing platform, the terminal and the marina are fused to create one fluid gesture. 该设计的灵感是基于小型的虚构潜艇,建筑作为观察城市展望未来的地方,这也是leonidas papalampropoulos的设计理念。所以端点处结合了两种视线:平台和露台的全景视图和内部阳台的框架视图。设计将上、下浮桥分为一个连续的结构、一艘依靠浮力的海洋船。 based on the fictional submarine of jules vernes, the structure acts as place in which to observe the city and to look out onto the future, states leonidas papalampropoulos. the terminal incorporates the two kinds of gaze: a panoramic view from the platform and the terrace and a framed view from the interior balconies. the design intergrades the upper and lower pontoon into one continuous structure, a kind of buoyant marine vessel. 由螺旋线形的几何特征制定了一个反转的双层圆顶。碗状外壳由钢水三维桁架组成,采用防水金属皮肤。为了确保建筑的浮动稳定性,该设计引入了周边浮筒环,其形成更宽的浮底,并且还用码头作为室外连接器。 考虑到河流的洪水状况,设计采用弹性方法。浮力结构通过用作接头的金属桥连接到行人通道桥,允许端部垂直运动,而在普通洪水期间,通过沿着连接方向的滑动将斜坡调整到时公众可进入桥的状态。 a reversed double-skin dome is formulated from the geometric features of the spiral movement. the bowl-shaped shell consists of a steel 3D truss cladded with a water tight metal skin. in order to ensure the floating stability of the bowl the design introduces a peripheral pontoon ring which creates a wider floating base and also functions as an outdoor connector of the marina piers. taking into account the flooding condition of the han river the design adopts a resiliency approach. the buoyant structure is connected to the pedestrian access bridge through a metal bridge that functions as a joint, allowing for the vertical movement of the terminal while also adjusting the slope to an accessible condition for the public during normal flood levels by rolling along the connection with the access bridge. 本文译自www.designboom.com/,转载请注明出处。
建筑, 文化建筑, 博物馆, 韩国, 首尔, 2017, leonidas papalampropoulos, 螺旋式

专于设计,筑就未来

无论您身在何方;无论您作品规模大小;无论您是否已在设计等相关领域小有名气;无论您是否已成功求学、步入职业设计师队伍;只要你有想法、有创意、有能力,专筑网都愿为您提供一个展示自己的舞台

投稿邮箱:submit@iarch.cn 如何向专筑投稿?

扫描二维码即可订阅‘专筑

微信号:iarch-cn

更多阅读

  • 汇聚传统、多样性和美食,2015米兰世博会伊朗馆
  • Tappen, Annedal / Joliark
  • 诚实面对自我——金秋野谈阿尔瓦·阿尔托工作室
  • Pancho Arena / Tamás Dobrosi Office
  • Thesis:Rotating plug-in Capsule apartment in Shanghai
  • 上海飞利浦低碳排放大楼
  • New Monte Rosa Hut Near Zermatt / Bearth & Deplazes
  • 14大未来派绿色建筑:日本摩天巨塔可住百万人